Hoppa till sidans innehåll

Sista seriematchen för säsongen 2018

08 OKT 2018 12:35
Matchreferat från Division 5 Östra herr: Nyedshov – Hammarö
  • Skapad: 08 OKT 2018 12:35

I stort sett fulltalig trupp att välja spelare ur och dessutom en fin höstdag. Dock börjar hösten göra sig påmind när det kommer till gräsmattan. Den ser fin och inbjudande ut men är mjuk och tyvärr blir det halkigt och dåligt fäste.

Förutsättningarna var enkla för Nyedshov. En poäng bakom Skoghall som låg på kvalplats inför sista omgången och Nyedshov var alltså tvungna att ta mer poäng än Skoghall i deras match mot Nordmark. Det vill säga att Nyedshov hade endast sin egen match att fokusera på.

Uppvärmning och tändningen var det inget fel på alls men vi fick en mardrömsstart med en mycket tveksam straff redan efter 2 minuter som Hammarö förvaltade. 

Hammarö som vi visste är ett riktigt bra fotbollslag som förra säsongen kvalade till division 4 och i år hamnade på en fjärde plats i division 5.

Nyedshov vaknade till efter chockstarten och kvitterade i mitten av första halvlek efter ett ganska långt spelövertag. Hammarö kom till match med endast en avbytare och fick göra sitt första byte tidigt på grund av skada.

Efter 35 minuter uppstår en knepig situation där en Hammaröspelare på nytt skadar sig och spelet stannar upp för en tiondels sekund. Hovets spelare tappar skärpan och Hammarö gör 1-2. Men spelaren som skadade sig kunde inte fortsätta och Hammarö fick spela resten av matchen med nio utespelare.

Nyedshov skapar ett kraftigt tryck sista tio minuterna i första halvlek och får också utdelning precis innan paus.

I halvtid pratar vi om att vi måste höja tempot för Hammarö kommer inte orka med en man mindre. Och vi fick en smakstart med 3-2 efter bara några minuter. Samtliga tre mål i matchen gjorda av Fredrik Thörnqvist som totalt gjort 30 mål under säsongen på 18 spelade matcher. 

Efter målet låser sig tyvärr spelet. Vi försöker spela kontrollerat men gör en hel del misstag och bjuder in Hammarö som skapar en del farliga chanser på omställningar. Närmast var man i en situation som från sidan luktade straff och sen med bara minuter kvar att spela där Pontus Johansson gjorde en avgörande och svettig benparad.

När slutsignalen ljuder ringer samtidigt telefonen från Mörmon där Nordmark haft ledningen med 2-0, tappat till 2-3 men kvitterat med dryga kvarten kvar genom Viktor Persson. Så idag skänker vi i Nyedshov en extra varm tanke till Nordmark, som utan något mer än heder att spela för, gör en sportslig kanoninsats och ger oss den hjälpen vi behöver.

Resultat; Nyedshov – Hammarö 3-2 (2-2) Publik: 323

Nu väntar kval till division 4. Något som innan säsongen kändes ganska långt borta och med tre omgångar kvar kanske ännu längre bort.

Motståndet blir nu Torsby från västra division 5 och Kil från division 4. Och har vi förstått förutsättningarna rätt börjar vi borta mot Torsby söndag 7 oktober.

På fotot Hovets målvaktspanter Pontus Johansson.

Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd
IF Nyedshov - Div 5 östra herrar
Box 35
660 60 Molkom
Telefon: 0700018340
E-post: This is a mailto link

 

 

  

      

  

 

  MOLKOM-BIOVÄRME

 

  molkoms-el12

 

  Tågmark Din Mäklare!

 

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

 

 

 

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Box 35
66060 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2b
66060 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info