Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär borta mot Villstadens IF

27 APR 2019 23:27
Det var angenäma problem för ledarstaben inför matchen med en i stort sett skadefri trupp att välja spelare ur och matchtruppen var nog den starkaste som Nyedshov mönstrat de senaste säsongerna.
  • Skapad: 27 APR 2019 23:27

I Kristinehamn möttes man av kanonväder och en plan som på förhand såg helt ok ut men som visade sig släppa och bli ganska lös. Extra kul att riktigt många Molkomsbor tagit resan för att se premiären.

Nyedshov tog tag i taktpinnen från start och det var spel på en planhalva. Chanser radades upp men effektiviteten var inte helt där. Dessutom fick Nyedshov två mål korrekt bortdömda. Den som spräckte nollan var nyförvärvet Erik Rune och sen var det proppen ur. Förra årets skyttekung Fredrik Thörnqvist visade både klass och förmåga att vara på rätt plats och stängde matchen med ett äkta hattrick innan paus.

I halvtid gjorde Nyedshov två byten och kvarten senare gjorde man ytterligare tre. Dock drar man sedan på sig en skada fem minuter senare och med alla byten gjorda fick man spela sista 25 minutrarna med 10 spelare. Andra halvleken blev sämre kvalitetsmässigt än den första. Bytena och skadan ryckte sönder matchbilden och planen blev allt sämre. Fredrik Thörnqvist hann dock göra ett fjärde mål innan Markus Andersson mycket snyggt knoppade in en frispark och fastställde slutresultatet till 0-6.

Alltid skönt att inleda säsongen bra och framför allt se sättet Nyedshov spelade på i första halvlek där man tålmodigt rullade upp sina lägen.

Nytt för säsongen i Nyedshov herr är Hovet-hjälmen. En klassisk arbetarhjälm som symboliserar det som är den röda tråden i den här gruppen - ett hårt arbete. Hjälmen kommer delas ut till matchens lirare vid segrar. Första gången valde tränarna ut matchens lirare och nästa gång är det hans tur att vidare utse en ny matchens lirare. Tränarna var idag rörande överens om att ge hjälmen till fyramålsskytten Fredrik Thörnqvist.

Nu väntar en ny träningsvecka innan vi tar oss an Immetorp i en hemmapremiär på söndag. Kan vi hoppas på 300 åskådare?

Slutresultat; Villastaden - Nyedshov 0 - 6 (0 - 4)

Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd
IF Nyedshov - Div 5 östra herrar 2021
Box 35
660 60 Molkom
Telefon: 0700018340
E-post: This is a mailto link

 

 

  

      

  

 

  MOLKOM-BIOVÄRME

 

  molkoms-el12

 

  Tågmark Din Mäklare!

 

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

 

 

 

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Box 35
66060 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2b
66060 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info