Hoppa till sidans innehåll

Säsongen avslutas med stabilt med vinst.

08 OKT 2019 13:19
En match helt utan betydelse för såväl topp- som bottenstrid. Vi försökte fokusera på att hitta glädje och kunna spela avslappnat med en målbild att en sista gång för säsongen få sjunga tillsammans i omklädningsrummet efter matchen.
  • Skapad: 08 OKT 2019 13:19

Den kan tyckas att matchen var klart jämnare än siffrorna säger... Nyedshov gjorde 1-0 tidigt men Munkfors inledde annars klart bäst och skapade ett par riktigt heta chanser innan Nyedshov fick till det kollektiva försvarsspelet. En viktig roll spelade här målvakten Pontus Johansson som avstyrde två tidiga frilägen.

Samtidigt som försvarsspelet började hitta rätt så var anfallsspelet också dödligt effektivt. Nyedshov gick ifrån till 4-0 genom ytterligare ett mål av Carl Forsberg, ett av Fredrik Thörnqvist och ett av Rasmus Björkman. Detta på i stort sett lika många chanser.

Matchen kändes redan i paus avgjord. Munkfors gjorde visserligen ett försök i andra och hade såväl bollinnehav som en del chanser att spräcka nollan men utan att lyckas och Nyedshov kunde istället punktera till 5-0 genom Fredrik Thörnqvist.

Pontus Johansson var den senaste bäraren av Hovet-hjälmen efter sin insats mot Kristinehamn och valde nu tvåmålsskytten Carl Forsberg, som gjorde ett jättejobb såväl offensivt som defensivt, till matchens lirare.

Att åka hem från Munkfors en kall höstdag i september och få avsluta en säsong, som inte helt gått som vi hoppats på, med en seger känns ändå skönt och det finns många små positiva saker som tränare att ta med sig. Pontus Johanssons nolla, Erik och Marcus Anderssons resoluta försvarsspel, Robin Granlund som tar ett extremt stort ansvar, Mikael Björemos första minuter på ett halvår efter skada, Fredrik Thörnqvist som med sina två mål går upp över total 20 mål för året, Rasmus Björkmans första mål i Nyedshovs-tröjan och än en gång speltid till samtliga yngre spelare på bänken som kämpat på ihärdigt på träningarna under året.

IFK Munkfors – Nyedshov herr 0 – 5 (0 – 4)

Nu väntar välförtjänt vila och vad som sker under uppehållet står ännu i stjärnorna. Men vad jag är helt säker på är att det kommer stå ett otroligt revanschsuget Nyedshov på planen när säsongen 2020 sparkar igång.

Tack för denna säsong!

Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd
IF Nyedshov - Div 5 östra herrar
Box 35
660 60 Molkom
Telefon: 0700018340
E-post: This is a mailto link

 

 

  

      

  

 

  MOLKOM-BIOVÄRME

 

  molkoms-el12

 

  Tågmark Din Mäklare!

 

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

 

 

 

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Box 35
66060 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2b
66060 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info