Hoppa till sidans innehåll

Nyförvärv inför 2018

01 JAN 2018 14:22
KONUNGENS ÅTERKOMST!!!
Fredrik Thörnqvist klar för Nyedshovs herrlag 2018. Efter tolv år i mycket högre divisioner så kommer "Thörna" tillbaka inför Hovets första säsong i division 5 på 18 år.
  • Skapad: 01 JAN 2018 14:22

Tränarparet Dullum/Johanssons ord om denna värvning:
Det här är såklart en drömvärvning för vilket division 5-lag som helst men för Nyedshov är det mer än så. Det är för Nyedshov som förening lite av ”Sagan om konungens återkomst”. Fredrik är en av de herrspelare som fostrats i Nyedshov som kommit längst i sin fotbollskarriär och nu väljer att vända hem. Dessutom innan han blivit lastgammal.

Det är en spelare som förutom stora fotbollskvaliteter har ett extremt stort Hovet-hjärta och som redan säsongen 2017 stått i gul T-shirt och skrikit på våra matcher. Dessutom en kille som redan känner truppen och kommer in i gänget direkt.

Varken vi eller Fredrik själv förväntar oss att det här ska bli någon one-man-show, utan i Nyedshov spelar man för trycket på bröstet och inte trycket på ryggen. Något vi vet att vi får i "Thörna". Men det är ju inget snack om att vi förväntar oss en spelare som bidrar offensivt på planen och med bra påverkan på gruppen utanför.

Fredriks egna ord:
Lämnade Nyedshov när jag var 15 för spel med Carlstad United. Fick A-lagskontrakt 2007 och var ordinarie som yttermittfältare i div 1 när jag var 16. Tror det blev 5 mål och några framspelningar det första året i div 1 (2007) och det var då andra klubbar samt landslaget fick upp ögonen för mig. Om jag inte minns fel så var det jag och ca 2-3 spelare till i vår ålder som spelade i högst serier i Sverige då, Det var väl under den tiden man började drömma om proffslivet litegrann...

Fick uppleva många roliga ögonblick under den tiden med landslaget, svenska cupen mot Hammarby och Malmö FF samt en träningsmatch mot Manchester City. Blev inbjuden till Brommapojkarna 2007 men tackade nej då jag trivdes så bra i Karlstad och Carlstad United.

Året därpå skulle jag ned och träna med Malmö FF men skadade mig oturligt på ett landslagsläger och tvingades till operation på IFK-kliniken i Göteborg. Efter det så avtog framgångarna som jag hade hoppats på. Många småskador senare och med sargat självförtroende valde jag att få till en nysatsning i FBK Karlstad till säsongen 2012.

Efter det gick flytten till Sundsvall och spel med Kubikenborgs IF i division 3. Hade två bra säsonger i "Kuben" där det blev 24 mål på de två säsongerna som offensiv mittfältare. En fantastisk familjär förening som påminner mycket om Nyedshov.

2015 kritade jag på för Selånger FK i division 2, men det blev en skadedrabbad och sjukdomsdrabbad säsong och inget år som gick till historien.

Efter den säsongen valde jag och Sambon Emma att flytta hem till Värmland igen och efter det har jag hunnit med en säsong i Säffle FF (en superbra förening) samt FBK Karlstad i division 2 igen, men nu har jag bestämt mig för att ge massa kärlek tillbaks till Nyedshov, klubben närmast hjärtat! Känns fantastiskt att få komma hem och bli en del av en redan spännande trupp och en mycket familjär förening.

Varmt välkommen hem till Hovet igen Fredrik. 

 

Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd
IF Nyedshov - Div 5 östra herrar 2021
Box 35
660 60 Molkom
Telefon: 0700018340
E-post: This is a mailto link

 

 

  

      

  

 

  MOLKOM-BIOVÄRME

 

  molkoms-el12

 

  Tågmark Din Mäklare!

 

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

 

 

 

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Box 35
66060 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2b
66060 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info