Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat så här i slutet...

27 SEP 2018 18:38
Division 5 östra herr:
Immetorp – Nyedshov 0-4 (0-3)
  • Skapad: 27 SEP 2018 18:38

Vi åkte till Karlskoga med en stark trupp och vädret var kanon för höstfotboll. Planen var dock extremt tung och mjuk.

Vi förberedde oss på en mycket tuff uppgift då Immetorp gått bra under hösten och varit mycket starka hemma. Dessutom var det ett Immetorp med stor motivation för att undvika kvalplatsen för nedflyttning.

Första kvarten var felpassningarna många från båda lagen men Nyedshov kunde trots det gå ifrån till 2-0 efter att seriens skyttekung Fredrik Thörnqvist som vanligt varit på rätt plats vid rätt tidpunkt.

I mitten av första halvlek stängdes matchen med 3-0 och om de två första målen gjordes av en van målskytt så gjordes 3-0 av en mindre van. Anton Eriksson slog in sitt första A-lagsmål för Nyedshov efter en hörna.

Matchen blev snällare än vi förväntat oss och de riktigt heta och tuffa duellerna uteblev. Immetorp slog mycket långbollar men det nykomponerade mittbacksparet Henrik Nordbland/Anton Eriksson spelade mycket resolut.

I halvtid pratade vi mycket om att behålla lugnet och undvika att dra på oss defensiva frisparkar så att Immetorp fick flytta upp. Vi spelade sedan helt enligt plan och andra halvlek var nog ur åskådarögon riktigt tråkig men ur tränarögon helt perfekt.

Behållningen i andra halvlek var dock en riktig delikatess. En perfekt långboll skarvades lika perfekt av Andreas Hansen till Fredrik Thörnqvist som gjorde sitt tredje mål för dagen och 27:e i årets seriespel.

Det går som tränare inte att vara annat än stolt över det här gänget. Att inför sista omgången som nykomling vara med och nosa på en kvalplats till division 4 var faktiskt mer än vi kunde drömma om. Men hårt jobb, extrem kamratskap och en hel del fotbollskunnande har gjort att 2018, oavsett utgången nästa helg, varit fantastiskt.

Nu bjuds vi på rejäl spänning nästa helg! Då Skoghall idag förlorade borta mot Munkfors samtidigt som Nyedshov vann så skiljer bara en poäng mellan lagen i kampen om kvalplatsen till division 4.

Nu har visserligen Nyedshov inte något i egna händer utan måste göra sitt mot Hammarö och samtidigt hoppas på att Nordmark tar poäng av Skoghall. Men att inte hoppas på 300 personer uppe på IP på söndag vore en besvikelse.

Vi passar samtidigt på att gratulera Bråten till seriesegern i årets upplaga av division 5 östra.

Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd
IF Nyedshov - Div 5 östra herrar
Box 35
660 60 Molkom
Telefon: 0700018340
E-post: This is a mailto link

 

 

  

      

  

 

  MOLKOM-BIOVÄRME

 

  molkoms-el12

 

  Tågmark Din Mäklare!

 

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

 

 

 

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Box 35
66060 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2b
66060 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info