Hoppa till sidans innehåll

Kval (1) till division 4 herr: Torsby – Nyedshov

08 OKT 2018 12:58
Bra plan, bra väder och bra truppläge inför första matchen i kvalet till division 4 där Torsby stod för motståndet.
  • Skapad: 08 OKT 2018 12:58

Det var rejält laddade gulsvarta grabbar som äntrade planen och inledde också matchen starkt. Man vaskade fram ett par farligheter direkt och därför kändes 0-1 efter sju minuter riktigt tungt.

Men Nyedshov fortsatte att slita riktigt hårt och skapade dessutom chanser. Men närmare än tre missade frilägen och en boll dansandes på mållinjen kom inte Nyedshov i första halvlek och Torsby var istället riktigt effektiva och gjorde 0-2 efter 22 minuter.

Paussnacket var riktigt bra och vi kände att vi hade en chans att vända matchen om vi bara fick kontroll på deras innermittfält och blev mer effektiva.

Andra halvlek inleddes också riktigt starkt och till slut fick vi även utdelning genom Mikael Björemo efter 52 minuter. Nyedshov hade rejält momentum och skapade ytterligare ett par halvbra lägen.

Matchen avgjordes dock i minut 71 då Torsbys bästa spelare, under sommaren inköpta engelsmannen Laurent Davis Wilson, gjorde sitt andra mål för dagen. Nyedshov försökte därefter men orken tröt för att på riktigt skapa tryck sista kvarten.

Efter matchen var det straffsparksläggning. Detta för att förebygga en situation där samtliga tre lag i gruppen skulle hamna på samma poäng och målskillnad när kvalserien är färdigspelad (I detta fallet Torsby-Nyedshov 3-1, Nyedshov-Kil 3-1 och Kil-Torsby 3-1).

Nyedshov vann denna straffsparksläggning sedan Markus Andersson, Martin Ström, Fredrik Thörnqvist, Henrik Nordblad och Mikael Björemo satt sina straffar samtidigt som Pontus Johansson i Nyedshovsmålet räddade en straff.

Reflektioner från tränarhåll är att vi gjorde en riktigt bra match och det gjordes mot ett riktigt bra motstånd.

Målvakten Josef Olsson räddade Torsby flertalet gånger och framåt var offensiva trion Wahl, Hilmersson och Wilson ett ständigt hot framspelade av Torsbys andra engelsman Shane Donaghey. Fyra spelare som spelat klart högre upp i seriesystemet och deras effektivitet blev lite tungan på vågen i en jämn match. 

Extra plus till extremt trevlig stämning uppe på Björnevi med bra organisation och en domartrio som var en av säsongens bästa.

Jag måste vara extremt stolt över killarna som verkligen ger det chansen, krigar stenhårt och skapar chanser nog för att kunna få med oss ett resultat men där marginalerna inte var med oss.

Än är det inte kört. Till helgen väntar Kils AIK och vid seger där lever drömmen om division 4 antingen om vi får med oss ett resultat mellan Torsby och Kil eller om Värmlandslagen som kvalar mot division 3 tar den chansen så att två lag ur gruppen går vidare.

Så till helgen (20181014) förväntar vi oss storpublik på Molkoms IP

Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd
IF Nyedshov - Div 5 östra herrar
Box 35
660 60 Molkom
Telefon: 0700018340
E-post: This is a mailto link

 

 

  

      

  

 

  MOLKOM-BIOVÄRME

 

  molkoms-el12

 

  Tågmark Din Mäklare!

 

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

 

 

 

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Box 35
66060 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2b
66060 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info