Hoppa till sidans innehåll

Försäsongsrapport från Nyedshovs herrar

16 MAR 2019 11:52
Det har varit ganska tyst runt Nyedshovs herrlag den senaste tiden. Mest på grund av att inte mycket nytt har hänt. Laget har tränat på två gånger i veckan sedan i november.
  • Skapad: 16 MAR 2019 11:52

Torsdagar i Molkom sporthall där fokus har legat på fys tillsammans med futsal och en del teknikövningar. Lördagarna har man varit i Våxnäshallen och där har fokus legat på det stora spelet. Att ha tillgång till konstgräs en gång i veckan under vintern är en nyhet för herrlag och det har varit en mycket uppskattad sådan. Träningsnärvaron har varit generellt hög på just lördagsträningarna och det är inget snack om att de träningspassen har gjort att man ligger längre fram fotbollsmässigt jämfört med tidigare säsonger.

På spelarfronten har som tidigare rapporterats Ako Palani lämnat och Erik Rune tillkommit. Dessutom har fem nya och nygamla spelare varit med och provtränat kontinuerligt och vi hoppas att kunna presentera några av dessa som klara nyförvärv inom en snar framtid.

I början av mars går vi ut på Klasmossens konstgräs och hoppas sedan att vi har vädrets makter med oss så att Åsvalla blir i träningsbart skick så tidigt som möjligt. Vi räknar med att ha full trupp i träning i mitten av mars då innebandy och ishockey är slut och då kommer även träningarna skifta karaktär för att förbereda oss spelmässigt den sista månaden inför seriepremiären. Vi hoppas även att få till några intervallpass uppe vid folkhögskolan i Molkom, då känslan är att dessa ”grispass” hjälpt till att bygga kondition men framför allt sammanhållningen som genomsyrat Nyedshov de senaste säsongerna.

När man kikar mot seriepremiären, så inleder vi borta mot Villastaden annandag påsk, måndag 22 april. Hemmapremiären blir söndag 28 april mot Immetorp. Kan man då hoppas på 400 personer uppe på Molkoms IP?

Men innan seriepremiären ska Nyedshov spela tre träningsmatcher. Sista helgen i mars, 29 eller 30, möter man Forshaga från division 4 på bortaplan. Lördag 6 april åker man till Kil för att möta laget man föll mot i kvalet till division 4 och genrepet blir lördag 13 april på Klasmossen mot Årjäng som förra säsongen tillhörde toppen i den västra femman. Så tuffast tänkbara motstånd i alla tre träningsmatcherna.

Vi har inte hunnit gå igenom vår serie grundligt ännu men spontant ser serien mycket rolig ut. Villastaden som ramlade ur division 4 hade förra året en mycket tung säsong men har fått en ny tränare och har ett bra upptagningsområde för att kunna få in några nya spelare. Skoghall och Hammarö var redan förra säsongen mycket starka lag i toppen av division 5. Ölme 2 vet man aldrig vart man har men i bortamatchen mot dem förra säsongen, när de kom spetsat med några spelare från division 3, så var det seriens överlägset bästa lag. Nordmark, Immetorp och Munkfors stötte vi även på förra säsongen. Nordmark var två extremt tuffa matcher där vi ändå lyckades vinna. Immetorp vann vi klart över i båda matcherna men vet att de vid båda tillfällena hade flera spelare borta. Munkfors var ett lag som vi hade mycket tufft mot trots att de fick kvala sig kvar i division 5 och matcherna mot dem renderade i två oavgjorda resultat. Sen har vi nykomlingarna. IFK Kristinehamn har imponerat ett par säsonger i division 6 och tog nu steget upp. Man ser ut att ha värvat ganska friskt från bland annat Ölme och jag blir inte förvånad om de är med och slåss i toppen även i division 5. Viking, Filipstad och Lesjöfors blir alla matcher för oss av derbykaraktär.

Så på förhand ser division 5 östra mycket öppen ut och det laget som kan hålla en hög lägstanivå och få ha en bred och skadefri trupp bör ha en bra chans att hålla till i toppen. Nyedshov har inte satt något sportsligt mål för 2019 ännu, men med tanke på att vi fått behålla i stort sett hela truppen och var inblandade i toppstriden förra säsongen finns ingen anledning att sänka ribban.

Det är inte långt kvar innan det roliga börjar och vi hoppas precis som tidigare säsonger att vi har hela Molkom bakom oss. Alla till IP!

Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd
IF Nyedshov - Div 5 östra herrar 2021
Box 35
660 60 Molkom
Telefon: 0700018340
E-post: This is a mailto link

 

 

  

      

  

 

  MOLKOM-BIOVÄRME

 

  molkoms-el12

 

  Tågmark Din Mäklare!

 

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

 

 

 

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Box 35
66060 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2b
66060 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info