Hoppa till sidans innehåll

Förlust i första kvalmatch mot Ämterviks FF

06 OKT 2020 09:07
Det var ett mycket taggat Nyedshov som på lördagsförmiddagen styrde kosan mot Ämtervik. Spänningen låg i luften och man möttes av en plan som bjöd in till att kunna spela fotboll.....
  • Skapad: 06 OKT 2020 09:07

Inledningsvis handlade det mesta om Ämtervik. De spelade en rak fotboll och framför allt forwarden Anton Johansson och mittfältaren Karl Norell rev djupa sår i Nyedshovs försvarslinje.
Efter 7 minuter kunde Ämtervik göra 1-0 och 2-0 kom drygt 5 minuter senare. Nyedshov var rejält i gungning men man knöt nävarna efter 2-0 och spelet jämnades ut även om de stora chanserna uteblev för Nyedshov under den första halvleken.
Snacket i halvtid var positivt. Samtliga spelare var helt överens om att en vändning var full möjlig men att det skulle krävas ett stenhårt jobb i 45 minuter.
Nyedshov inledde också starkt i andra halvlek och skapade ett gäng halvchanser. När matchklockan närmade sig 60 minuter kom matchens behållning. Ett inlägg når Fredrik Thörnvist som väljer det minst logiska alternativet - en cykelspark som går rakt upp i nättaket fram till 2-1. Hovet hade nu vittring och Ämtervik spelade mer försiktigt än i den första halvleken. Nyedshov pressade på men Ämtervik var fortsatt farliga i sina omställningar. Nyedshov skapade ett gäng chanser men den riktigt heta chansen till kvittering uteblev och Ämtervik kunde kamma hem de tre första poängen i kvalet.
Efter matchen skedde en straffsparksläggning. Resultatet från denna träder dock bara in om poäng och målskillnad inte kan skilja lagen åt när kvalserien är färdigspelad. Nyedshov vann där med 5-4 sedan Pontus Johansson räddat en straff medan Andreas Bengtsson, Mikael Björemo, Carl Forsberg, Emil Fredriksson och Fredrik Thörnqvist satt sina.
Förutsättningarna inför fortsättningen är ännu inte helt klara då antalet platser till division 4 beror på hur många Värmlandslag som spelar i division 3 nästa säsong. Det som är klart är dock att Nyedshov nästa helg möter lag 10 från division 4 vilket efter dagens sista omgång blev Kils AIK, således ett lag som man kvalat mot tidigare. Förutsättningen är också att seger där för Nyedshov är ett måste om hoppet om division 4 fortfarande ska leva.
Ämterviks FF – Nyedshov herr 2 – 1 (2-0)
Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd
IF Nyedshov - Div 5 östra herrar 2021
Box 35
660 60 Molkom
Telefon: 0700018340
E-post: This is a mailto link

 

 

  

      

  

 

  MOLKOM-BIOVÄRME

 

  molkoms-el12

 

  Tågmark Din Mäklare!

 

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

 

 

 

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Box 35
66060 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2b
66060 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info