Hoppa till sidans innehåll

En händelserik match på många sätt....

08 OKT 2019 12:50
Regn, kyla, allvarlig skada och mirakelvändning som nästan gick hela vägen....
  • Skapad: 08 OKT 2019 12:50

Senaste veckans väder hade tagit hårt på Kalhyttans gräsplan och vi bestämde tillsammans med Filipstad att flytta matchen till konstgräsplanen. Ett soligt Filipstad mötte oss timmen före match men lagom till avspark blev det såväl kallt som regnigt.

Inte bästa förutsättningarna för att spela en match som inte gällde mer än tabellplacering i seriens mittenskikt och så klart hedern. Nyedshov inledde riktigt piggt och första 10-15 minuterna rullade man boll mycket fint och hade dessutom några fina chanser. Filipstads 1-0 kom i det läget inte helt logiskt. Filipstad gjorde även 2-0 men Nyedshov fick till en psykologiskt viktig reducering strax före paus av nyförvärvet Joel Öhrn.

I paus var det trots underläget ganska positiva tongångar. Vi kände att vi skulle ha chansen att vända om vi gjorde en bra halvlek. Tyvärr blev inledningen på andra halvlek allt annat än vi hoppats på och Filipstad bjuds på såväl 3-1 som 4-1.

Strax därefter sker något riktigt otäckt. En Filipstadsspelare skadar sitt knä så allvarligt att matchen får avbrytas i 45 minuter och ambulans kallas till plats.

Med 1-4, regn och kyla och endast 25 minuter kvar att spela var känslan från såväl spelare som ledare att vi lika gärna kunnat avsluta matchen. Vi snackar oss ändå samman och går ner på 3-backslinje inför de avslutande 25 minuterna. Men direkt där efter kommer 1-5. Vi fortsätter ändå att tugga på med längre bollar och får ganska snabbt reducering till 2-5 genom Andreas Bengtsson och 3-5 genom Fredrik Thörnqvist på straff. När sedan Fredrik Thörnqvist slår in en frispark fram till 4-5 med 7 minuter kvar av matchen finns en bra känsla för en mirakelvändning.

Filipstads spelare går på knäna i försvaret men har samtidigt flera farliga omställningar då Nyedshov flyttat fram mycket folk. Närmare än några halvchanser till kvittering kommer dock inte Nyedshov. Värt att notera från matchen är att Filipstads blott 16-årig inhoppare Shafi Omari gjorde ett äkta hattrick.

Detta var en förlust som borde kännas tyngre än den gör i skrivandets stund. Men när allvarliga skador sker, sätter man division 5-fotboll i perspektiv och tankarna går till Filipstads skadade spelare och vi önskar honom ett snabbt tillfrisknande.

Filipstad - Nyedshov herr 5 – 4 (2 – 1)

Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd
IF Nyedshov - Div 5 östra herrar
Box 35
660 60 Molkom
Telefon: 0700018340
E-post: This is a mailto link

 

 

  

      

  

 

  MOLKOM-BIOVÄRME

 

  molkoms-el12

 

  Tågmark Din Mäklare!

 

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

 

 

 

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Box 35
66060 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2b
66060 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info