Hoppa till sidans innehåll

Det var mer lättnad än glädje efter matchen...

29 SEP 2020 13:29
Så förklara Törna stämningen i omklädningsrummet efter sista matchen i seriespelet borta mot Storfors där Hovet vann med 4 - 5 (2-4)
NYEDSHOV HERR DÄRMED KLART FÖR KVAL TILL DIVISION 4 FÖR ANDRA GÅNGEN PÅ 3 ÅR!!!
  • Skapad: 29 SEP 2020 13:29

Matchreferat; Det var upplagt för dramatik i sista matchen i division 5 östra då Nyedshov tog resan till Storfors. För Nyedshovs del var förutsättningarna enkla. Seger eller oavgjort skulle betyda andraplats och kval till Värmlands högsta fotbollsserie, division 4. Hemmalaget Storfors var samtidigt tvingade att vinna matchen för att ha chansen att bli kvar i division 5 även nästa säsong.
Precis den dramatiken som det var upplagt för blev också verklighet under 90 minuter där de båda lagen kastades mellan hopp och förtvivlan. Det hela började redan efter mindre än en minut då Storfors hunnit tilldelas straff för hands och skjutit den i stolpen. Det skulle dock inte dröja länge innan Storfors ändå kunde ta hand om ledningen men Nyedshov kvitterade dock strax därefter genom Fredrik Thörnqvist.
Storfors har trots att man ligger i botten av tabellen i stort sett bara spelat jämna matcher i årets seriesel och framför allt hemma har man varit riktigt starka. Något som Nyedhov blev varse då Storfors åter igen tar ledningen efter 18 minuters spel. Därefter tar dock Nyedshov över spelet och framför allt visar Fredrik Thörnqvist att han är en målgörare av rang. En vrist i krysset, ett nickmål och en frispark senare, samtliga signerade Thörna, så står det 2-4 i paus.
Andra halvlek startar avvaktande. Nyedshov tillåts ha mycket boll och tempot är lågt. Storfors satsade främst på långbollar och ett par av dessa blev till farliga omställningar. Efter 55 minuter kommer 3-4 på just en sån omställning och 10 minuter senare är det kvitterat på ett liknande sätt. Det var nu rejäl nerv i matchen och nästa mål skulle bli oerhört avgörande. I matchminut 74 avgörs matchen då Nyedshovs ungdomar visar fart och fläkt. Sebastian Bohl spelar fram Emil Fredriksson som slår in viktiga 4-5.
Storfors försökte sig på en forcering men Nyedshov hade nu stängt till och bjöd inte på fler chanser. Det var mer lättnad än eufori i omklädningsrummet efter match då pressen varit stor senaste veckan. Vid förlust skulle säsongen var över men nu lever den istället i allra högsta grad.
Förra matchens lirare Andreas Bengtsson hade inget svårt val idag där Fredrik Thörnqvist, med fyra mål där tre av dem var ett äkta hattrick, fick utmärkelsen.
Nu ställs Nyedshov mot tvåan i den västra femman, Ämtervik, samt lag 10 från division 4 som ännu inte är färdigspelad i en serie med enkelmöten. När, var och hur kvalet spelas återkommer vi till så fort information finns. Men idag njuter vi av en enormt väl genomförd säsong som alltså ska toppas med kvalspel till den Värmländska fotbollens finrum.
Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd
IF Nyedshov - Div 5 östra herrar 2021
Box 35
660 60 Molkom
Telefon: 0700018340
E-post: This is a mailto link

 

 

  

      

  

 

  MOLKOM-BIOVÄRME

 

  molkoms-el12

 

  Tågmark Din Mäklare!

 

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

 

 

 

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Box 35
66060 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2b
66060 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info