Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort mot formstarka IFK Skoghall

25 JUN 2019 22:01
En tuff match väntar mot Skoghall där Nyedshov förlorade båda matcherna med 2-3 förra säsongen och det är ett revanschsuget gäng som ska ta sig an uppgiften.
  • Skapad: 25 JUN 2019 22:01

Ett perfekt fotbollsväder väntade oss ute på Hammarö. Planen var ok i jämförelse med många andra planer runt om i närområdet för tillfället då vädret inte varit helt perfekt för planskötsel. Planen inbjöd visserligen inte till någon tiki-taka-fotboll men det hade inte heller Nyedshov några planer på att spela.

Skoghall var enda laget som vi inte tog poäng mot förra säsongen efter två stycken 2-3-förluster och vi hade revansch att utfordra. Matchplanen var mycket lik den mot Kristinehamn där vi skulle hitta tillbaka till grunderna med en stabil defensiv.

Precis som resultatet säger så lyckades vi fullt ut i matchplanen. Skoghall har några riktigt duktiga offensiva spelare och de hade ett par halvchanser i den första halvleken men det hade även Nyedshov där Fredrik Thörnqvist var närmast efter att ha snappat upp en för lös bakåtpassning men avslutet gick utanför.

I andra halvlek rivstartade Skoghall och ägde första kvarten totalt. Det var nära påhälsning i Nyedshovs mål men närmare än en räddad boll på mållinjen av mittbacken Markus Andersson kom inte Skoghall. Nyedshov kom tillbaka i matchen och tog över mot slutet av mtchen. Man skapade också en rad chanser där Fredrik Thörnqvist återigen var närmast med ett mål bortdömt för en mycket tveksam offside och även en nick från nära håll som målvakten räddade. 

Oavgjort är aldrig ett riktigt bra resultat i en jämn serie, men det var ett bra lag vi mötte och att ta poäng av Skoghall borta kan aldrig vara en riktig besvikelse. 

Nu laddar vi rejält för fredagens ”slaget om 63an” hemma på Molkoms IP mot Filipstad. Visst kan vi förvänta oss storpublik?

Fotot taget av Anders Andersson.

Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd
IF Nyedshov - Div 5 östra herrar 2021
Box 35
660 60 Molkom
Telefon: 0700018340
E-post: This is a mailto link

 

 

  

      

  

 

  MOLKOM-BIOVÄRME

 

  molkoms-el12

 

  Tågmark Din Mäklare!

 

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

 

 

 

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Box 35
66060 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2b
66060 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info