Hoppa till sidans innehåll

Vilken prestation av nykomlingarna i div 7

06 OKT 2020 09:16
Under sensommaren 2019 dök frågan upp från flera håll om det fanns underlag för ett U-lag i Nyedshov. Ett U-lag blev det och vilken resa laget fick i div 7....
  • Skapad: 06 OKT 2020 09:16

Vi börjar från början....

Flera yngre spelare hade under säsongen varit med och tränat med A-laget och truppen var på drygt 30 spelare. Detta gjorde konkurrensen stor i division 5-laget och många yngre spelare fick begränsat eller ingen speltid. Något som såklart är ett måste för utveckling.
Nyedshov hade innan haft ett lag för spelare födda 2002-03 men på grund av spelarbrist lades laget ner och flera spelare sökte sig till andra klubbar för att få fortsätta spela fotboll. Men flera av dessa spelare aviserade nu intresse att återkomma till Nyedshov.
I slutet av 2019 fanns ett nog stort underlag av spelare men det var fortsatt svårt att få fram en tränare till ett nystartat lag där osäkerhetsfaktorerna var många. Men till sist fick föreningen napp med
Gia Soro
som tog sig an utmaningen med stor entusiasm. En entusiasm som snabbt smittade av sig på spelarna.
Träningsnärvaron var hög men många spelare hade aldrig spelat seniorfotboll tidigare och i lagets första träningsmatch blev man rejält överkörda av Kristinehamn U. Detta var dock något som inte alls stoppade det här gänget. Efter sommaren spelades fem nya träningsmatcher och borta mot Villastaden U i lagets tredje match någonsin kom den första segern. När Kristinehamn U på nytt stod som motståndare i början av juli skrevs resultatet till 1-2 och utvecklingen som skett på tre månader var helt fantastisk.
Seriespelet i division 7 södra inleddes borta mot Nolgård. Nyedshov U tog där sina första tre poäng i seriespel efter 4-3 och samma siffror blev det även i matcen efter mot Norrstrand 3. Match tre för säsongen skulle bli det första eldprovet för laget då IFK Karlstad 2 stod för motståndet. Ett IF Karlstad som Nyedshov U förlorat mot på försäsongen. Men här visar verkligen laget klass såväl offensivt som defensivt och vinner med 2-0. I match fyra mot seriesegrarna Säffle 3 åkte Nyedshov på säsongens enda serieförlust då man föll med 3-4 och detta följdes upp med säsongens sämsta insats då laget spelade 2-2 mot Borgvik. Men efter det har det unga svartgula tåget rullat på. Tre raka storsegrar mot Carlstad FC (5-1), Värmlandsbro 5-0 och Råtorp (6-2) samtidigt som resultaten i sista omgången gick med laget har gjort att man nu står inför stundande kval till division 6.
Att som tränare driva ett U-lag är en balansgång. Resultat ska ställas mot utveckling och det är framför allt här Nyedshov U med tränarna Gia och Butrint varit så framgångsrika. Förutom att nypa en kvalplats till division 6 har tio spelare utvecklats så mycket att de varit med och tränat med Nyedshov A som nu kvalar till division 4 och samtidigt har 5 spelare från U-truppen varit med i matchtruppen i division 5.
 
Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd

IF Nyedshov

Hjuldonsvägen 2 655 02 Molkom

This is a mailto link

  

 

   

 

    Bildresultat för falkenbostäder KB

 Bildresultat för nomeko ab molkom 

 

    Bildresultat för serneke logga

   Bildresultat för weldtec i molkom

    image7zw28.png

      

 

  

     imagezulhc.png

  Bildresultat för bergs mekaniskamolkom

imageg987c.png

    imagezqusf.png

  MOLKOM-BIOVÄRME

  Bildresultat för meca molkom

 

Bildresultat för hedbergs gräv- och lasttjänst aktiebolag

   molkoms-el12

image2hyx.png

   

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

Bildresultat för larwe entreprenad

     Bildresultat för DT isolering ab

     

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Hjuldonsvägen 2
65561 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2
65561 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info