Hoppa till sidans innehåll

NYEDSHOVS HERRLAG TILL DIVISION 4!

12 MAR 2021 11:01
Tisdag den 9 februari 2021 skrivs ett nytt kapitel i Nyedshovs historia. Det blev idag helt klart att Nyedshovs herrlag kommer att spela i Värmlands högsta distriktsserie, division 4, under säsongen 2021.
  • Skapad: 12 MAR 2021 11:01

Säsongen 2020 var på många sätt speciell. Division 5 östra spelades på grund av Covid 19 som enkelserie och på de 11 spelade matcherna tog Nyedshov åtta segrar vilket ledde till en andraplats och kval mot division 4. I första kvalmatchen förlorade man mot Ämtervik med 1-2 på bortaplan för att sedan besegra Kil med 3-0 på hemmaplan.
Så även om Nyedshov inte hade saken i egna händer inför mötet mellan Kil och Ämtervik i trelagsgruppen så fanns flera möjligheter till uppflyttning. Seger för Kil mot Ämtervik eller om IFK Ölme skulle klara sig kvar i division 3 skulle ge Nyedshov den efterlängtade platsen i den värmländska fotbollens finrum.
Inget av scenarierna slog dock in. Kil-Ämtervik slutade oavgjort och IFK Ölme åkte ur division 3. Men en tredje möjlighet uppenbarade sig för Nyedshov då IFK Ölme har beslutat sig för att inte ta platsen i division 4 utan istället starta om i division 7. Nyedshov stod efter andraplatsen i kvalgruppen som första reserv och för första gången på 31 år kommer det spelas division 4-fotboll på Molkoms IP.
Den tredje oktober 1987 besegrade IF Nyedshov Charlottenbergslaget IF Örnen med 5-2 på hemmaplan och säkrade seriesegern i division 5 norra.
Detta var början på en tre säsonger lång resa på den högsta nivå som Nyedshov spelat, division 4.
Den 6:e oktober 1990 tog resan slut. Nyedshov förlorade mot seriesegrande Koppom med 0-9 på bortaplan och division 5 var ett faktum.
Sedan dess har det varit drygt 30 år av sportsliga upp- och nedgångar. Oftast har laget huserat i division 6. Något år i division 5 och ett annat år i division 7. 2017 började en resa som nu efter lika många lyckorus med serieseger som besvikelser med missade kval placerat IF Nyedshov i division 4 säsongen 2021.
Stoltheten i att få tampas med de bästa värmländska lagen på distriktsnivå är såklart mycket stor. Men sportslig framgång har aldrig varit den stora drivkraften i föreningen. Föreningens verksamhetsidé talar för sig själv.
Fotbollssäsongen 2021 står nu för dörren. Vi vet fortfarande inte exakt hur den kommer se ut i dessa tider. Men förutsättningarna med ett representationslag i division 4, ett U-lag med i stort sett bara ungdomar från Molkom i division 6 och ett samarbete med Östra Deje som skapat ett damlag gör att Nyedshov har en av de mest intressanta säsongerna någonsin att se fram emot.
Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd
IF Nyedshov - Div 4 Värmland herrar 2021
Hjuldonsvägen 2
655 61 Molkom
Telefon: 0700018340
E-post: This is a mailto link

  

 

   

 

    Bildresultat för falkenbostäder KB

 Bildresultat för nomeko ab molkom 

 

    Bildresultat för serneke logga

   Bildresultat för weldtec i molkom

    image7zw28.png

      

 

  

     imagezulhc.png

  Bildresultat för bergs mekaniskamolkom

imageg987c.png

    imagezqusf.png

  MOLKOM-BIOVÄRME

  Bildresultat för meca molkom

 

Bildresultat för hedbergs gräv- och lasttjänst aktiebolag

   molkoms-el12

image2hyx.png

   

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

Bildresultat för larwe entreprenad

     Bildresultat för DT isolering ab

     

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Hjuldonsvägen 2
65561 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2
65561 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info