Hoppa till sidans innehåll

Andra kvalmatchen Nyedshov herr hemma mot Kils AIK

21 OKT 2020 14:17
Det var en regntung plan på Molkoms IP som väntade två pressade lag. Nyedshov kom från förlust i första kvalmatchen mot Ämtervik och Kil från en tung säsong i division 4 där man säkrat kvalplatsen i sista omgången.
  • Skapad: 21 OKT 2020 14:17

Nyedshovs herrar kom från en kaotisk vecka. Truppläget bland utespelarna var bra men målvakt saknades. Fredag förmiddag förbereds utespelaren Patrik Bengtsson att för första gången någonsin hoppa in i målet, men under eftermiddagen får man äntligen lös Pontus Johansson och matchtruppen blev komplett.

Nyedshov inledde klart positivt utan att skapa så många chanser men allt eftersom den första halvleken gick tog Kil över initiativet. Men de stora chanserna lyste med sin frånvaro för båda lagen. I minut 40 inträffar en situation där en spelare från Kil drar på sig två gula kort och blir därmed utvisad.
I halvtid är det positiva tongångar i omklädningsrummet där Nyedshov har spelat helt efter plan och med en man mer i andra halvlek visste man att chanserna skulle komma.
Andra halvlek inleds aningen krampaktigt men i matchminut 57 kommer det förlösande 1-0-målet in-nickat av Mikael Björemo. Kil med en man mindre fick försöka flytta fram spelare men Nyedshovs defensiv var omutlig. Istället kan Martin Ström göra 2-0 på en drömträff och Jon Fatnassi gör 3-0 i minut 86 efter ett starkt genombrott.
Nyedshov hade en mycket tydlig matchplan som samtliga spelare köpte fullt ut. Och det här var en sådan dag där teorin verkligen omsattes i praktiken. Varje spelare gjorde vad som förväntades och lite till. Sådana dagar är Nyedshov ett jobbigt lag att möta.
Straffarna efter matchen som används om resultatet i gruppen skulle bli lika vann sen Kil.
Matchens lirare i förra segermatchen mot Storfors, Fredrik Thörnqvist, fick ge arbetarhjälmen vidare och ställdes inför ett svårt val där många spelare gjort en riktigt bra insats. Valet gick dock till vänsterbacken Erik Rune som svarar för en prickfri insats defensivt och dessutom med flera fina offensiva prestationer.
Nu vankas väntans tider för Hovet. Man har två chanser att gå upp i division 4. Om vi räknat rätt så vinner Nyedshov kvalgruppen och tar en plats i division 4 om Kil vinner mot Ämtervik med ett-fyra måls marginal. Skulle detta inte ske är ändå andraplatsen i kvalgruppen säkrad efter dagens seger och man får då hoppas på att IFK Ölme eller Norrstrand vinner kvalgrupp 4 till division 3. Det blir då två lag från Nyedhosvs kvalgrupp som går upp i division 4.
Oavsett hur det går de närmaste helgerna i matcher som Nyedshov inte kan påverka har herrarna gjort en helt enastående säsong. Flera tunga spelartapp innan säsong, långtidsskador och målvaktsbryderier har vägts upp med råge av en tro på sig själva, extrem lagsammanhållning och en kämparglöd som gjort att säsongen 2020 överträffat alla förväntningar.
Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd
IF Nyedshov - Div 4 Värmland herrar 2021
Hjuldonsvägen 2
655 61 Molkom
Telefon: 0700018340
E-post: This is a mailto link

  

 

   

 

    Bildresultat för falkenbostäder KB

 Bildresultat för nomeko ab molkom 

 

    Bildresultat för serneke logga

   Bildresultat för weldtec i molkom

    image7zw28.png

      

 

  

     imagezulhc.png

  Bildresultat för bergs mekaniskamolkom

imageg987c.png

    imagezqusf.png

  MOLKOM-BIOVÄRME

  Bildresultat för meca molkom

 

Bildresultat för hedbergs gräv- och lasttjänst aktiebolag

   molkoms-el12

image2hyx.png

   

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

Bildresultat för larwe entreprenad

     Bildresultat för DT isolering ab

     

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Hjuldonsvägen 2
65561 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2
65561 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info