Hoppa till sidans innehåll

INGEN PUBLIK VID NYEDSHOVS MATCHER!

08 MAJ 2020 10:29
På grund av läget med covid-19 följer vi Folkhälsomyndighetens beslut och Svenska Fotbollförbundets riktlinjer om tillställningar på max 50 personer.
  • Skapad: 08 MAJ 2020 10:29

Svenska Fotbollförbundet rekommenderar samtliga föreningar att uppmana intresserad publik att inte komma till matcherna. Det förbud som finns mot deltagare vid offentliga tillställningar medger visserligen upp till 50 åskådare, men Svenska Fotbollförbundet rekommenderar ändå Sveriges fotbollsföreningar att tydligt uppmana alla – förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget – att avstå från att närvara vid de matcher som arrangeras.

Anledningen är att helt utesluta risken för att för många personer samlas kring en match, och att arrangörerna ska slippa svåra gränsdragningar och bedömningar.

I grunden handlar naturligtvis allt om att så långt det är möjligt förhindra smittspridning – och färre personer närvarande runt en match innebär rimligtvis en lägre risk.

Vi undanbeder därför publik vid Nyedshovs matcher!

Med hänvisning till Värmlands fotbollsförbunds senaste text:
29 apr 2020

Uppdatering 200429 - Covid-19

Förtydligande dokument - uppdaterat 2020-04-29
Uppdaterat 29/4 med anledning av FHM:s förtydligande och SvFF:s uppdaterade riktlinjer gällande publik vid barn- och ungdomsmatcher.

Värmlands Fotbollförbund har i sitt beslut om att tillåta spel för barn och ungdomar upp till och med 18 år, följt alla rekommendationer från folkhälsomyndigheten.
Vårt absoluta uppdrag som organisation är att fatta alla nödvändiga beslut för att minimera smittspridningen inom vår verksamhet. Det är det viktigaste. Nummer 1.

Vi har med lite sorg i sinnet mottagit en hel del samtal och mejl gällande verksamheter och lag som bryter mot de riktlinjer och restriktioner som fotbollen satt upp som ett krav för att kunna spela i dessa tider.

Det gäller i synnerhet de två punkterna nedan. De kommer att förtydligas och skickas ut till samtliga föreningar med det tydliga uppdraget att följas.
· 50-personersregeln vid träning eller match
· Tolkningen av nödvändiga resor samt "närområdet"

Det är av otroligt stor vikt att detta följs. Om vi som rörelse misslyckas med detta så återstår endast ett alternativ kvar. Att återigen stänga ner möjligheten att spela.

Vi har under veckan fört en dialog med smittskyddet i Region Värmland. I samråd med dem så har vi identifierat vikten av att respektera dessa riktlinjer för att inte stimulera till spridning av Covid-19.

Smittskyddsläkare Ingemar Hallén stödjer dessa tolkningar utifrån det som de vet idag.

Vid frågor eller funderingar kontakta undertecknad.

/Daniel Svedberg
054-770 71 00

Skribent: Karin Forsberg
Epost: Adressen Gömd

 

 

  

      

  

 

  MOLKOM-BIOVÄRME

 

  molkoms-el12

 

  Tågmark Din Mäklare!

 

 Moelven skog AB

 

 molkoms-pizza12

 

 

 

Postadress:
IF Nyedshov - Fotboll
Box 35
66060 Molkom

Besöksadress:
Molkoms IP, Hjuldonsvägen 2b
66060 Molkom

Kontakt:
Tel: 0700018340
E-post: This is a mailto link

Se all info