Ungdomsregistering spelare 12 - 14 år

Spelare som är 12-14 år registreras direkt av föreningarna hos Folksam.

Genom registrering av spelare sker samtidigt medgivande att dennes personuppgifter får föras in i spelarregistret.

Obs!

Om spelaren lämnar föreningen ska han/hon strykas ur registret av föreningen

varpå en eventuellt ny förening kan ungdomsregistrera spelaren. Historiken kommer att finnas kvar för att kunna fastställa vilka föreningar som varit delaktiga i spelarens fotbollsmässiga utbildning.

Spelare som varit ungdomsregistrerade i föreningen (12-14 år) blir automatiskt

licensierade i föreningen. Dock krävs nytt licensintyg från 15 år för att licensieringen ska vara giltig. Om spelaren lämnar föreningen innan förstagångslicensieringen ska han/hon strykas ur registret av föreningen varpå en eventuellt ny förening kan förstagångslicensiera spelaren. Historiken kommer att finnas kvar för att kunna fastställa vilka föreningar som varit delaktiga i spelarens fotbollsmässiga utbildning.

/SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET

För alla spelare yngre än licensålder (15 år) gäller oförändrade övergångsbestämmelser d.v.s. rätt att byta förening inför ny speltermin utan särskilt övergångsförfarande. Föreningen ska inhämta spelarens uppgifter genom ett intyg där också vårdnadshavarens medgivande styrksatt föreningen har rätt att registrera spelaren och

Intyget, som gäller t.o.m. det år spelaren fyller 14 år, ska förvaras hos föreningen och ska på anmodan kunna uppvisas för SvFF. Intyg fås via kansliet.

Uppdaterad: 05 MAR 2018 14:16
Skribent: Karin Forsberg